Software voor de Duivensport

 

Installatie-aanwijzingen


Algemeen: Downloaden van een bestand

Voer de volgende stappen uit om een bestand te downloaden:

   1. Klik met de rechtermuisknop op het object dat u wilt downloaden.
   2. Kies "Doel opslaan als...".
   3. Sla het bestand bijvoorbeeld op uw bureaublad op.
   4. Verwerk het bestand door de betreffende aanwijzingen uit te voeren (zie een van de onderstaande paragrafen).
   5. Als u klaar bent met installeren kan het bestand weer van het bureaublad verwijderd worden.

 

Nieuwe gebruikers: Volledig pakket

Voer de volgende stappen uit om het volledige pakket van Rekenaar te installeren:

   1. Download het volledige pakket van Rekenaar (bijv. RekDisk401) en sla dit bestand op op het bureaublad.
   2. Voer RekDisk401 uit. Dit is een installatieprogramma.
   3. Installeer Rekenaar op de gebruikelijke wijze.
   4. Na afloop van de gehele installatieprocedure kan RekDisk401 weer van het bureaublad verwijderd worden.

 

Bestaande gebruikers: Update

Het installeren van een update is alleen mogelijk als het volledige pakket van Rekenaar reeds geïnstalleerd is. Je hoeft een update alleen te installeren als de bij jou geïnstalleerde versie van Rekenaar ouder is dan de update. Je kunt het versienummer van Rekenaar controleren met de Info optie van het Help menu. Voer de volgende stappen uit om een update te installeren:

   1. Download de update van Rekenaar (bijv. RekUpd460) en sla dit bestand op op het bureaublad (of op diskette of memorystick als je de update op een andere PC wilt installeren).
   2. Ga (indien van toepassing) naar de PC waarop je de update wilt installeren (plaats nog NIET de diskette of memorystick).
   3. Start Rekenaar.
   4. Maak via "Extra | Database backup" een backup van de database.
   5. Sluit Rekenaar af.
   6. Plaats indien van toepassing de diskette of memorystick.
   7. Voer RekUpd460 uit door op het icoontje te dubbelklikken (zoek zonodig dit icoon eerst op via "Deze computer" op de diskette of memorystick). RekUpd460 is een installatieprogramma waarvan het venster nu verschijnt.
    De bestanden die op de website staan zijn getest op virussen en beslist goed. Helaas gaat het downloaden of installeren soms toch niet lekker.
    Op Windows 10 systemen verschijnt mogelijk de volgende melding "Uw PC wordt beschermd. Met windows Defender SmartScreen is voorkomen dat een onbekende app is gestart...". In dat geval voorkomt Windows dat het installatieprogramma van Rekenaar uitgevoerd wordt. Klik op de tekst "Meer informatie". Het venster wordt uitgebreid met aanvullende informatie over het installatieprogramma. Er staat o.a "Rek...exe" en "Onbekende uitgever". De knop "Toch uitvoeren" is ook verschenen. Klik op deze knop om het installatieprogramma alsnog te starten.
    Er verschijnt een venster met de vraag "Wilt u toestaan dat deze app van een onbekende uitgever wijzigingen aan uw apparaat aanbrengt?". Windows vraag hiermee extra om uw toestemming voor het installeren van de update. Klik op de "Ja"-knop om het installatieprogramma te starten.
    Heel soms verschijnt de foutmelding "RekUpd460.exe is geen geldige Win32 toepassing." o.i.d. In dat geval is er iets fout gegaan bij het downloaden van het installatiebestand waardoor dit beschadigd is en daardoor niet kan worden uitgevoerd. De enige oplossing is dan opnieuw downloaden tot het wel goed gaat.
   8. Installeer de update van Rekenaar op de gebruikelijke wijze.
   9. Verwijder RekUpd460 van het bureaublad (of van de diskette of memorystick).

 

Home | Producten